Waterstofperoxide-desinfectie is de oplossing van morgen!
Bij KILL-IT gebruiken we toestellen die met het vernevelen van een biologisch afbreekbaar ontsmettingsmiddel op basis van H2O2 (Nocolyse) je ruimte volledig desinfecteren.  Tijdens de verneveling vormt er zich een droge nevel van geïoniseerde partikels die zich via de lucht verplaatsen en aangetrokken worden tot de niet geladen oppervlakten van je ruimte. Dit vernuftig concept laat ons doeltreffend, milieuvriendelijk en bijna moeiteloos toe elke mogelijke ruimte volledig te desinfecteren.

 

Onze toestellen voldoen aan al de specificaties en de huidige richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met betrekking tot bioveiligheid in laboratoria. Elke desinfectieprocedure in het kader van de COVID-19-pandemie dient verplicht toegelaten desinfecterende middelen met bewezen doeltreffendheid tegen virussen te omvatten ... (bv. hypochloriet (bleekmiddel), alcohol, waterstofperoxide, ammoniumverbindingen en fenolverbindingen).

Hoe vindt desinfectie doormiddel van nevel plaats?

Mistdesinfectie wordt geplaatst onder de categorie "DSVA-techniek". Het principe is simpel. De rookmachine, bestaande uit een oplossing op basis van waterstofperoxide, zal wolken partikels verspreiden in de vorm van een mist. De gevormde nevels beslaan het hele oppervlak van de kamer en nestelen zich in de kleinste uithoeken. De automatische werking van het vernevelingstoestel volstaat om de desinfectie-, spoeltijden en nodige handelingen zonder menselijke tussenkomst te verzekeren. Waterstofperoxide does the trick.

Waterstofperoxide H2O2 is een product met een groot vermogen om bacteriën, virussen, schimmels en sporen effectief te elimineren. Belangrijk is wel dat deze desinfectie met waterstofperoxide moet plaatsvinden tijdens pauzes of avonden, terwijl de werknemers, bezoekers of inwonenden niet aanwezig zijn. Waterstofperoxide is namelijk een sterk oxidatiemiddel dat, uitzonderlijk en bij langdurig contact de huid kan irriteren.

 

Wat zijn de voordelen van sproeidesinfectiemiddel?

Er zijn verschillende manieren om een ‚Äč‚Äčkamer te desinfecteren, maar besproeien onder hoge druk is een van de meest doeltreffende. Dit systeem is de ideale oplossing voor:
- Het creëer van een gezonde en propere omgeving: de risico's van vermenigvuldiging van schimmels, virussen, bacteriën en insecten zijn uiterst laag.
- Een homogene en volledige desinfectie: het ontsmettingsmiddel werkt op de hele kamer en bereikt alle oppervlakken, zelfs de meest ontoegankelijke gebieden.
- Het automatisch desinfecteren van de kamer: de dosering van het product en de lancering van de programma's worden handmatig ingevoerd de rest en het "schoonmaken" op zichzelf gebeurt geheel automatisch.

Eens het toestel geactiveerd is, hoef je alleen maar de kamer te verlaten. Het proces vindt plaats zonder menselijke tussenkomst.

- De snelste en meest efficiënte manier: Onze toestellen desinfecteren een ruimte van 50 m³ in amper 10min. Na de desinfectie kan men de ruimte reeds hergebruiken na 60min.

 

 


FAQ

V / Waar wordt verneveling voor gebruikt?

A / De luchtvernevelaar garandeert een snelle desinfectie van allerhande gebouwen en oppervlakken. Deze machine wordt voornamelijk gebruikt in ziekenhuizen om operatiekamers, intensieve zorg- en spoedafdelingen en ambulances te desinfecteren. Wij commercialiseren onze toestellen om vooral kantoren, restaurants, openbare ruimtes, winkels, praktijken, refters, klaslokalen, woonkamers, etc... diezelfde diensten te kunnen aanbieden.

 

V / Kan de nevel het interieur van een huis beschadigen?

A / Neen, dat kan ze niet. De geproduceerde nevelwolk is een 7% H2O2-oplossing (waterstofperoxide). Dit laatste is een mengsel van water en zuurstof en is daarom niet schadelijk. Het laat geen residu achter, noch corrosie. Elektronische apparaten worden niet blootgesteld aan vocht en drogen is niet nodig. Ook gordijnen, kleding,.. kan perfect in de ruimte aanwezig blijven.

 

V / Is verneveling geschikt voor alle soorten interieur?

A / Het apparaat is geschikt voor elk type interieur. De machine desinfecteert volumes van 1m3 tot 1000 +m3.  De desinfectietijd is 10 minuten voor 50 m³. 

 

V / Zijn de toestellen effectief tegen covid-19 ?

A / Ja, dat zijn ze zeker. Het covid-19 virus is vandaag de hoofdreden van onze geleverde diensten. Daarnaast zijn ze ook doeltreffend tegen alle andere virussen, bacteriën, schimmels, sporen en gisten.

 

V / Moet mijn ruimte proper zijn voordat jullie langskomen?

A / Ja, de desbetreffende ruimte moet vóór onze interventie proper zijn.

 

V / Kunnen we in de kamer blijven terwijl we de machine gebruiken?

A / Neen, dat kan niet. Bij het desinfecteren van de kamer moeten alle personen de kamer verlaten. Dit geldt ook voor mogelijke huisdieren. Na de desinfectie moet er nog 60min gewacht worden vooraleer u de kamer weer kan betreden of openstellen. Deze tijd is nodig om de nevelpartikels ruim voldoende de tijd te geven bacteriën, virussen, ea... te neutraliseren.

V / Ontvangen we een bewijs wanneer de desinfectie is voltooid?

A / Ja. Na afloop van de desinfectie voeren we testen uit op verschillende ondergronden, om er zeker van te zijn dat uw kamer goed gedesinfecteerd wordt. Na de tests geven we je een bewijs met de datum waarop de desinfectie is uitgevoerd. (Testresultaten na 1 uur.)